Det nationale indhold i folks liv

DannebrogDet 21. århundrede har sat sit præg på både almindelige danskere og nationalister. Danmark, som er et af de førende industrialiserede lande, har som få andre stater oplevet globaliseringens negative indflydelse på det danske samfund og den danske kultur.
Den nationale ånd blandt aktivister og meningsfæller bliver væsentligt svækket. Det, som var utænkeligt og uacceptabelt for alle nationalister før, begyndte at blive til hverdag – nogle nationalister tillader sig at have et negativt forbrugerliv: de støtter miljøskadelige multinationale selskaber (f.eks. McDonald’s, Coca-Cola Company osv.), køber mad hos indvandrere mens andre tager sig den frihed at prøve stoffer. Er man så dansk nationalist, når man støtter en levemåde, der direkte truer begrebet ”national”? Svaret er Nej. At være dansk nationalist betyder at forstå og bære ansvaret over for hele Nationen, Familien og over for Danmark – det hellige land, hvor vi blev født.
Man skal dog huske, at mennesker, hvis tankegang i så høj grad er blevet materialiseret, mister ikke kun deres nationale værdier, men også en forestilling om dem. De mangler den historiske erindringsevne og den nationale bevidsthed. De har nemlig ikke det store og oprindelige mål i deres liv: At beholde og formere den kulturelle, åndelige og nationale arv fra de forgangne generationer. Personen mister sin nationale identitet og bliver dermed til en økonomisk slave.
At være dansk nationalist betyder at være mere maksimalistisk, mere aktivistisk, mere principiel, mere dygtig, mere bevidst, mere brav, mere stærk.
Danmark bliver bedre, når vi bliver bedre og i så fald kan vi vinde!