Europas ekstreme hærværks bølge

I Frankrig og Holland blev jøder ønsket tillykke med Holocaust, mens Italien var ramt af en fejlagtigt episode.

Mindesmærker for de såkaldte Holocaust-ofre er blevet vandaliseret i Frankrig og Holland.

I Paris blev der udøvet hærværk mod en mindetavle, som blev sat op af embedsmændene fra uddannelsesministeriet , i Ave Maria folkeskole. Tavlen skulle minde om de jødiske børn som blev deporteret fra skolen og myrdet under såkaldt Holocaust. Der har ikke været andre skader på bygningen, derfor mistænkes hændelsen af være antisemitisk. Ave Maria skolen ligger i byens historiske jødiske kvarter. Distriktets jødiske formand, Ariel Weil, kaldte episoden “skamfuld”.

I Holland blev der malet flere hagekors og andre højreorienterede symboler på et monument for såkaldte holocaust-ofre i kommunen Midden-Gronningen, ca. 160 km fra Amsterdam. Kommunemedarbejderne fik hurtigt fjernet den sorte maling, mens politiet har startet en undersøgelse af hændelsen.

I Italien blev en parkeret bil brændt foran en barbershop nær byen Torino, i den nordlige del af landet. Ukendte personer havde kastet rød maling på de lukkede persienner og klistrede et stykke papir med ordene “Denne butik tilhører en jøde”. Ejeren af butikken, Gianni Erichello, er ikke en jøde og den brændte bil var ikke hans.

http://Kilde: https://www.jta.org/2018/06/13/news-opinion/jew-owned-shop-italy-holocaust-monuments-france-holland-vandalized