På weekendtur i Kyjiv


En rejseberetning fra et medlem

Fredag den 17. August rejste vi til Ukraines hovedstad Kyjiv.
Kyjiv, som er en af de ældste byer i Europa, har knap 3 mio. officielle beboere. Uofficielt siges det at
være dobbelt så mange.

Vi beundrede os over den homogene sammensætning af befolkningen i byen, når man tager i betragtning at det er en metropol, hvilket normalt trækker alle racer og folkeslag til sig. Fx så vi kun en neger over weekenden.

Vi blev vist flot arkitektur som kirker og andre ældre betydningsfulde bygninger, samt besøgte vi et
nationalkonservativt bibliotek, hvor der var mulighed for at læse eller købe bøger skrevet af blandt andet F.Nietzsche, N.Machiavelli, J.Evola, E.Jünger, Plato, W.R.Wagner og lign.
I lørdags deltog vi til en nationalistisk koncert ved navn ”Повстанець” (red. ”Oprøreren”) som fandt sted tæt på byens midte. Nationalistiske mænd og kvinder havde placeret sig pænt rundt om scenen, hvorfra blev der oplæst nationalistiske digte og sunget akustiske sange. Digtene handlede om den politiske situation mellem Ukraine og Rusland, samt om ukrainske kæmpere der er faldet i krigen for sit frie Fædreland. Mens patriotiske sange indeholdt hyldester til
fædrelandskærlighed og Ukraines historie.

Vi blev modtaget varmt af ukrainske kammerater, som viste en stor interesse for skandinavisk kultur. Generelt runer og nordiske guder viste sig at have en stor respekt blandt koncertens deltagere. Forbindelserne mellem DNF og ukrainske organisationer blev styrket og vi rejste tilfredse tilbage til Danmark.