Antifascistisk Aktions selvmål

For at dække over den fiasko som AFA’s forsøg på at etablere sig i Aarhus har været, har Redox og Projekt Antifa nu startet deres sædvanlige spredning af løgne og fordrejning af sandheden. Man kan begynde med antallet af demonstranter. Før demonstrationen proklamerede AFA at de regnede med op til 1.000 deltagere. Projekt Antifa (PA) har efterfølgende udtalt at antallet af deltagere var »cirka 500«. Det reelle antal deltagere lå på 250-300. Dette kan ingen som har været i Aarhus på dagen være i tvivl om. Man har da også undladt at bringe bare et enkelt billede af demonstrationen, som viser denne i sin “fulde” størrelse. Det billede PA har lagt op på deres site tæller vel en 50-60 demonstranter. Stor succes, antallet af deltagere til demonstrationen faldt med omkring 750 personer i forhold til det forventede.

For at købe sig til bare lidt succes skriver PA at, »de seneste uger har der på internettet floreret masser af trusler fra både DNF og White Pride, om at dukke op og angribe demonstrationen Hvad der holdt dem væk er uvist, men sikkert er det til gengæld, at de 500 antifascister ikke så skyggen af den proklamerede nazi-massemobilisering«.

Vi vil ikke udtale os på vegne af White Pride (WP), men trusler fra Danmarks Nationale Front findes der ikke nogen af. DNF har heller aldrig indkaldt til moddemonstration, angreb på AFA’s demo, eller noget der bare minder om det. DNF tog til Aarhus for at støtte op om WP og andre, ikke for at angribe en lovligt anmeldt demonstration.

Påstanden om “brutal nazivold” er ligeledes grebet ud af luften. Til trods for at medierne giver udtryk for noget andet, så er alle anholdte løsladt.

PA, eller AFA, betegner og også demonstrationen som værende en »succesfuld demonstration«. De kom til Aarhus, gik en tur på fire kilometer, fik ødelagt en rude i deres bus, deres fest blev aflyst på grund af at nogen havde ringet til stedet hvor denne skulle holdes og fortalt hvem deres gæster skulle være. Det havde ejerne ikke lyst til at lægge lokaler til. Forsvandt WP fra Aarhus? Nej. Fik Danmarks Nationale Front, White Pride og Uriasposten en masse pressedækning? Ja.