Banneropsætning i Hellerup

Aktivister opsatte mandag den 16. august 2010 et banner ved den sydafrikanske ambassade i Hellerup med teksten “Stop the Boer genocide”. Formålet med opsætningen af banneret var at gøre opmærksom på de 1000’vis af mord på hvide i Sydafrika der har fundet sted siden den sorte magtovertagelse i 1994. Disse mord rapporteres stort set aldrig af de store nyhedsmedier i den vestlige verden.

Hellerup

Siden 1994 er 3110 hvide landmænd blevet myrdet. I mange af disse overfald er kvinden i huset blevet voldtaget og
beboerne er blevet torteret før de er blevet myrdet på brutal vis. I 85 % af overfaldene på hvide farmere sidste år blev intet stjålet. Det er således nærliggende at antage at overfaldene skyldes enten et rent had til hvide eller at de er et forsøg på at drive alle hvide ud af Sydafrika.

Det er imidlertid ikke kun bønder der myrdes, alt i alt er mere end 35.000 hvide blevet myrdet i Sydafrika siden den
sorte magtovertagelse, og landet er nu et af de lande med flest mord pr. indbygger ifølge FN’s agentur for kriminalitet og narkotika, UNODC.

Således blev der sidste år rapporteret om 18.148 drab i Sydafrika hvilket svarer til 37,3 pr. 100.000 indbyggere. Sydafrika overgås i denne statistik kun af få lande i Latinamerika som Columbia og Jamaica. I Danmark begås der cirka 1,4 drab pr. 100.000 indbyggere pr. år. Tilsvarende er Sydafrika præget af et ekstremt højt antal voldtægter og seksuelle overgreb, sidste år var tallet 146,9 pr. 100.000 indbyggere.

Systemet i Sydafrika er tilsyneladende enten ikke i stand til at beskytte landets borgere eller også findes der
simpelthen ikke den fornødne vilje blandt de nye magthavere til at beskytte borgerne. Særlig interessant er det også at folk fra landets største parti helt legalt ved deres møder synger om at myrde hvide. Landets højt berømmede tidligere præsident Nelson Mandela har, som man kan se på et videoklip nedenfor, deltaget en forsamling hvor man sang om dræbe hvide.

Vi mener at man fra politisk side i Danmark og i andre europæiske lande bør opfordre den sydafrikanske regering
til at sikre den fornødne bekæmpelse af den meget grove kriminalitet i landet.

Nedenfor findes nogle videoklip som illustrerer situationens alvor:

Kilder i øvrigt:
http://www.saps.gov.za/statistics/reports/crimestats/2009/categories/murder.pdf
http://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/homicide.html
http://www.youtube.com/watch?v=eWXmMOSxojM
http://www.info14.com/2009-03-05-valdtakt_var_26e_sekund.html