Debatmøde i Aarhus

Lørdag den 3. Marts var DNF inviteret til debatmøde i Aarhus på hovedbiblioteket, arrangørerne bag dette møde var Danskernes parti. Vi mødtes tidligt om morgenen på banegården i Aalborg, hvorefter vi satte kursen mod Aarhus, hvor også medlemmer fra DNF Sjælland ville være til stede. Der blev parkeret nogle få minutters gå tid fra biblioteket, og vi var spændte på at se de rødes fremmøde, da de i ugerne op til, på diverse sider havde indkaldt til det de kalder: ”larm mod racisme.” Nede foran biblioteket kan vi se en lille gruppe mennesker, men om det er de røde er vi i tvivl om, da vi slet ikke kan høre dem, men som vi kommer tættere på, kan vi se det er dem, men stadig ikke høre dem. Vi vælger at gå direkte ned forbi deres lille moddemo, da vi er nogle hundrede meter fra dem, får de øje på os, hvor de begynder med deres klassiske kampråb: ”Ingen racister i vores gader,” og ” nazi-svin.” Grinende og vinkende går vi forbi dem, og ind på biblioteket.

Her mødes vi med andre nationale fra både DNF og Danskernes parti, der bliver sagt pænt hej og givet hånd. Vi står små grinende og betragter de rødes fremmøde, der på dagen talte en små 35-40 personer, og ikke som pressen skriver 78. Så småt begynder folk at finde en plads i salen, og debatmødet kan begynde. Formanden for Danskernes parti Daniel Carlsen, tager ordet og byder de godt 50 fremmødte velkommen, og fortæller lidt om baggrunden for dagens møde. Foruden Daniel Carlsen, tæller panelet, Hallstein Bjørnbak fra Vælgerforeningen Danmark, forfatteren Peter Neerup Buhl og DNF’s egen Morten Borup. Efter Daniels oplæg, var turen kommet til Peter Neerup Buhl, der har udgivet bogen: ”Fædreland eller beboet område.” Buhl forklarede lidt om hvorfor han mener, at assimilation og integration af muslimer er en komplet umulig opgave. Efter Buhls oplæg, var der tid til en lille pause.

Efter pausen kunne det rigtige debatmøde begynde, som gik under titlen: ”Hvordan kommer vi videre med det nationale politiske arbejde, i skyggen af Dansk folkeparti.” Ordstyren var Rune Lauritzen fra Danskernes parti, som gjorde et godt stykke arbejde. Først havde deltagerne nogle minutter, til at fortælle kort om dem selv og den bevægelse/gruppe som de tilhører. Der blev snakket om mange forskellige emner, og der var bred enighed om, at samarbejde er en nødvendighed i kampen for Danmark. Efter paneldebatten fik deltagerne en lille gave, og folk fik mulighed for at snakke lidt med hinanden, inden man skulle til og hjem. De røde stod udenfor, og mange af dem var blevet godt fulde, der var en lille gruppe som ønskede ballade, det fik de ikke. De var for fulde til at man kunne tage dem alvorligt, og ingen af os forstod alligevel de halve ord de fik fremstammet i deres brandert. Vi besluttede os for at gå videre, og små grinede af dem, senere fik vi at vide at en var blevet arresteret. Herfra skal der lyde en tak, til Danskernes parti for at få stablet et godt debatmøde på benene. Vi er mange der ser frem til flere møder af denne kaliber i fremtiden.