Politisk fængsling

En opringning fra ordensmagten og jeg havde fået at vide vores kammerat var blevet anholdt. Dagen efter var L. A. varetægtsfængslet og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 192 a om tilvirkning af våben eller eksplosiver af særlig farlig karakter. Flere dage gik med at kontakte politiet og få styr på alle ting. Der skulle sendes hilsner og bunker af læsestof til vores ven.

Men samtidig blev skuffelsen større og større, for alle ved L.A. er uskyldig. Det drejer sig om rengøringsmidler alle har lov til at have stående i deres hjem. Det hele handler om, at de skulle have en grund til at hive vores kammerat ud af spillet, for en stund.

At L.A. er blevet fængslet nu yderligere 14 dage er kun et tegn på chikane fra ordensmagten. Men der er ingen tvivl, vores kammerat spilder ikke sin tid bare fordi han sidder i varetægt. Han bruger tiden fornuftigt. Det samme gør vi andre, uden for murene.

Alle medlemmer og nationalister i Danmark, Rusland, Spanien og Tyskland følger med i denne sag, for den er vigtig. For hvad kan det næste ikke blive? Det er blevet debatteret meget, for spørgsmålet skal lyde på hvor meget politiet kan tillade sig.

Efter omstændighederne har L.A. det godt.