Formodet attentatsmand forsvundet – Danmark sender delegation til Tyrkiet

Tyrkiet 2Den mand som dansk politi mener er manden der forsøgte at myrde den islamkritiske forfatter Lars Hedegaard i februar 2013, er nu tilsyneladende forsvundet i Tyrkiet. Den 27-årige mand, der er dansk statsborger og som i offentligheden er kendt som BH, blev ellers anholdt i Tyrkiet i april, hvorefter Danmark krævede ham udleveret til retsforfølgelse. Det danske justitsministerium fik imidlertid viden om “en mulig løsladelse” fra tyrkiske kollegaer den 2. oktober 2014.

Siden har man på trods af officielle forespørgsler til Tyrkiet ikke kunnet få svar på om den anholdte nu er løladt. Blandt andet talte den danske udenrigsminister Martin Lidegaard i mandags ned den tyrkiske ambassadør i Danmark og onsdag talte han i telefon med den tyrkiske udenrigsminister. Dette bragte imidlertid ikke noget svar på spørgsmålet om den mistænkte stadig er fængslet. Den tyrkiske udenrigsminister kunne hverken be- eller afkræfte løsladelsen eller komme med yderligere oplysninger i sagen.

Det formodes at den tyrkiske regering har løsladt BH, muligvis i en fangeudveksling med gruppen “Islamisk Stat” som havde taget nogle medarbejdere ved et tyrkisk konsulat som gidsler tidligere på året.

Den danske regering vil nu sende en delegation af embedsmænd til Tyrkiet for at prøve at finde ud af hvad der er sket. Tyrkiet har imidlertid en meget islamisk orienteret regering, så måske mener de slet ikke at attentatsmanden skal sidde i fængsel.

Kilde:
Jyllands Posten