Formodet terrorist dræbt i København NV

Svanevej 3Situationen i forbindelse den formodet muslimske attentatsmand fra Østerbro lørdag eftermiddag udviklede sig yderligere natten til søndag. Således blev en jøde skudt ved synagogen i Krystalgade lidt efter midnat. Jøden foretog adgangskontrol i forbindelse med at der blev holdt en jødisk fest i et menighedshus bag synagogen. Gerningsmanden til dette attentat slap væk.

Tidligere på dagen havde politiet fundet flugtbilen fra attentatet ved Krudttønden, på Borgervænget på ydre Østerbro. Gerningsmanden havde her sat bilen og var gået ind på Kildevældsskolen hvor han ringede efter en taxa. Dette fremgik dels af videobilleder fra gaden og af videoovervågning fra skolen. Politiet spurgte efterfølgende taxachaufføren hvor manden var blevet sat af og man fandt derefter frem til en adresse, tilsyneladende i København NV.

Man holdt efterfølgende øje med adressen og ved 5:30 tiden dukkede en mand op, som da han blev råbt an begyndte at skyde mod politiet. Politiet skød tilbage og manden blev dræbt. Søndag formiddag var en del af Svanevej og Frederikssundsvej afspærret og i starten af Svanevej var der opstillet et lille hvidt telt hvor politiet tilsyneladende foretog tekniske undersøgelser af den afdøde.

Politiet er af den opfattelse at det er den samme person som stod bag attentatet på Østerbro og drabet på jøden i Krystalgade. Man mener også at det er denne person der blev skudt på Svanevej. I skrivende stund er politiet ved at ransage en lejlighed i muslimghettoen Mjølnerparken på Nørrebro. Ifølge DR’s oplysninger foregår dette på Mjølnerparken 38.

Som allerede igår, havde både politikere og medier her til formiddag travlt om at tale om hvordan man kan undgå at alle muslimer nu bliver forbundet med terrorisme m.m. Dette på trods af at mange undersøgelser viser at en stor andel af muslimer i vestlige lande sympatiserer med netop yderligtgående islamisme.

Se også: Ekstra Bladet