Fri adgang til Danmark i Kastrup – og ingen gør noget

Kastrup lufthavnDagbladet BT kunne i sidste uge afsløre noget så underligt som at der findes en ordre indenfor Københavns Politi som siger at hvis man ved kontrollen af ankommende passagerer i Kastrup Lufthavn opdager en illegal indvandrer med et fly, skal der ikke foretages kontrol af de øvrige rejsende med det pågældende fly.

Denne ordre kommer ifølge BT fra den øverste ledelse i Københavns Politi. Man får således det indtryk at politiet her er en politisk aktør der ikke beskytter Danmark mod illegal indvandring, men som tværtimod medvirker til at lade så mange illegale indvandrere som muligt slippe ind i landet.

Særligt Easy Jet flyene fra Milano medbringer erfaringsmæssigt mange illegale indvandrere, men man har ikke øget kontrollerne når disse fly ankommer. Da nyheden om politiets håndtering af ankomsterne i Kastrup kom ud i pressen, blev Justitsminister Morten Bødskov kaldt i samråd i Folketingets Retsudvalg.

Nyheden bekymrede dog tilsyneladende ikke justitsministeren særligt og det mest bemærkelsesværdige der kom ud af dette samråd, var at justitsministeren nægtede at give Retsudvalget lov til at tage ud til Kastrup for at tale med de involverede politifolk om situationen.

Er der noget der ikke tåler dagens lys i Kastrup?

Lige nu er der i stedet overvejelser igang om at sende en dansk politibetjent til Milano, så han kan instruere Easy Jets personale i at opdage falske ID dokumenter.

Kilder: BT
Jyllandsposten