Kommune til borgere: Hjælp med boliger til flygtninge

Egedal KommuneEgedal Kommune i Nordsjælland har opdaget at de ikke har boliger nok til de såkaldte “flygtninge” som folketingspolitikerne lukker ind i vores land og som nu skal bo i netop deres kommune. Man har opført en lang række “pavillioner” i forskellige dele af kommunen og her skal der nu blandt andet bo asylansøgere som man tidligere har indlogeret på et hotel i Ballerup. Men der er for mange asylansøgere til det antal boliger man har. Derfor spørger man nu kommunens borgere om de kan hjælpe til med at “leje værelser eller gæstehytter ud.”

36-årige Eyad fra Syrien er en af de personer der skal indkvarteres i pavillionerne. Eyad forlod Syrien i 2012 og rejste først til Egypten og derefter til Tyrkiet, hvor hans familie nu stadig bor. Tilsyneladende fik Eyad så lyst til at rejse til Danmark. Han udtaler:

Jeg er meget overrasket. Jeg havde forestillet mig sådan nogle skurvogne fra vores hjemland, men det her ligner jo mere lejligheder.

Jeg flygtede, fordi jeg blev indkaldt til militæret. Jeg kan ikke forstå, at jeg skal slå mit eget folk ihjel. Det ville jeg ikke.

Så Eyad havde ikke lyst til at kæmpe for sit land mod dem der vil ødelægge det, dvs. primært organisationen Islamisk Stat. Han ville hellere til Danmark. Og nu bliver han kaldt “flygtning”.

Det er værd at hæfte sig ved at kommunalpolitikere, os bekendt, aldrig har opført “pavillioner” til danske hjemsløse eller til fx studerende der har behov for en bolig i en af Danmarks større byer. Men det er tilsyneladende meget vigtigt at opføre boliger til syriske asylansøgere. Og så kan man jo lade skatteyderne betale.

Kilde: Lokalavisen