Malmø: 4 bombeeksplosioner og et mord på en uge

MalmøNatten efter lørdag den 20. december nat blev der sprængt to kraftige bilbomber i den indvandrertunge bydel Rosengården i Malmø. Sprængningerne fandt sted dels kl. 3:30 og dels kl. 5:30. Søndag nat blev der påny detoneret en bombe i samme bydel, denne gang på bagsiden af samme bygning som blev ramt lørdag nat. Tilsyneladende har angrebene været rettet mod et ejendomsselskabs administrationskontorer. Ejendomsselskabet har tidligere krævet at kriminelle skal flytte ud af de lejligheder de administrerer.
Juleaften blev den fjerde bombe så detoneret foran ejendomsselskabets lokaler. Politiet har nu anholdt en 15-årig dreng som de mistænker for at stå bag den sidste bombesprængning.

I starten af december blev der detoneret en bombe foran en politibygning i Malmø, ligesom byen også tidligere på året har været udsat for flere bombeekspolsioner.

Natten til den 24. december blev en mand udsat for et skudattentat i Rosengården. Manden blev ramt i benet, men politiet betragter angrebet som et drabsforsøg. Torsdag den 25. december blev en ubemandet brandstation i Malmø stukket i brand og senere om torsdagen blev en mand fundet skudt i et industriområde i byen. Han døde senere på hospitalet.

Kilder: Berlingske
Berlingske
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet