Moské-Thorsen i fængsel igen

Vestre faengselDen tidligere bedrageridømte entreprenør Kurt Thorsen er netop påbegyndt afsoningen af en ny fængselsstraf, denne gang på 3½ års fængsel for groft skattesvig.
Kurt Thorsen blev i 2002 idømt 6 års fængsel for bedrageri og dokumentfalskneri. Mens han afsonede denne dom, fik han ideen til opførslen af en stormoske på Amager.
Han fik kontakt til forskellige investorer som var villige til at sætte projektet i gang og han blev tilknyttet projektet som konsulent.
Han modtog i den forbindelse 10 millioner kroner i honorar fra selskabet Njalsgade K/S som dengang stod for projektet. Njalsgade K/S havde den Aalborgensiske entreprenør Bill Nielsen som direktør, ligesom Bill Nielsen var en af medstifterne af selskabet. Kurt Thorsen “glemte” imidlertid at opgive de 10 mio. kr. til skattevæsenet og han blev således sidste år kendt skyldig i groft skattesvig.
Moskeprojektet på Amager blev senere overtaget af selskabet Batteriet K/S med Viborg-entreprenøren Finn Bach som investor. Arkitektfirmaet BIG, ledet af Bjarke Ingels, har tegnet projektet. Ifølge Batteriet K/S ‘s årsregnskab fra år 2012 forsøger man nu at sælge grunden på Amager til anden side.

Kilder:
TV2
Berlingske Business