Politikere vil opkalde del af Rådhuspladsen efter homoseksuel pædofili-sympatisør

RådhuspladsenEn lang række politikere i Københavns Borgerrepræsentation har i år 2013 arbejdet ihærdigt på at får opkaldt pladsen mellem Københavns Rådhus og Vester Voldgade efter homo-aktivisten Axel Axgil. Axgil forlovede sig i 1950 med en mand ved navn Eigil Eskildsen og de to begyndte samme år at distribuere såkaldt “homoerotiske blade”. Axel Axgil var desuden medstifter af Landsforeningen for bøsser og lesbiske. Nogle år senere blev både Axel Axgil og Eigil Eskildsen dømt for at dyrke sex med mindreårige drenge. I foråret 2013 kom det frem at Axel Axgil desuden havde været medlem af et netværk ved navn “Pædofiligruppen”, ligesom hjemmesiden proud.dk skrev at “Frem til sin død mente ikonet, at man bør kæmpe for homoseksuelle pædofiles rettigheder”.

Disse oplysninger fik så nogle af politikerne på rådhuset til at ændre holdning til pladsens navn, mens andre, som f.eks. SF-politikeren Iben Rathje, stadig mener at man skal opkalde den efter homo-aktivisten.

Forskellige andre navne har været bragt på banen, bl.a. Regnbuepladsen, dette forslag blev dog nedstemt. Teknik- og Miljøudvalget har i sidste uge ikke kunnet blive enige om et navn til pladsen og Iben Rathje har nu indbragt sagen for Borgerrepræsentationen med henblik på at give pladsen et navn relateret til homoseksuelle.

Se video her: TV2 Lorry

Kilde i øvrigt: Politiken