Redox – sagen

NytorvSom vi allerede ved er venstrefløjens lovovertrædelser noget vi læser en del om i medierne for tiden. For nylig kunne man læse at de dømte i Hacker-sagen havde udbedt sig betænkningstid, efter at de alle blev frifundet for hacking d. 22 oktober 2013. Nu læser man at anklageren har valgt at anke sagen. Efter alle de fejl politiet har begået i sagen må man håbe at de tiltalte kan dømmes for hacking ved Østre Landsret. Det er desværre ikke noget nyt at politiet ikke undersøger beviserne grundigt nok. Som ofte slipper de afsted med dette, fordi det som bekendt er en dyr fornøjelse at køre en retssag.
Redox Hacker Sagen er fra 2013 og omfatter følgende punkter:
Personer med tilknytning til det såkaldte “Researchkollektiv Redox” har indsamlet oplysninger om 6000 personer og foreninger fra højrefløjen. Det drejer sig om billeder, adresser, brugernavne, passwords, mails, CPR-numre m.v. Alt sammen gemt i en database. Da politiet ransagede AR´s hjem konfiskerede de hans pc og fandt alle disse oplysninger. I sagen er der rejst tiltale for:
Hæleri af de følsomme person oplysninger, mellem 2006-2010.
Et voldeligt overfald i Oktober 2009. København
Grov vold i August 2008. Aarhus
Hærværk på 2 biler i Juni 2007. København
Følgende personer var tiltalt i sagen:
AR, 27år. Tidligere leder af “AFA København”, medlem af Researchkollektivet Redox og sagens hovedperson.
MBJ, 28år.
PJ, 30år.
JW
ID, 32år.
TJ, 27år.
AT, 29år.
Før retsagen havde politiet ikke indhentet en påtalebegæring fra de personer og foreninger som var registreret på AR´s pc. Politiet burde havde kontaktet de registrerede og undersøget om disse personlige oplysninger var fremskaffet ved Google, Krak, degulesider søgninger , eller om de var fremskaffet ved brug af hacking. Og i så fald, hvem der stod bag hackingen. Københavns Byret fejlede derefter ved at fastslå, at sagen ikke kunne handle om mere end de 10 tilfælde, hvor personerne selv har bedt politiet om at rejse en straffesag. Byretten fandt det heller ikke bevist , at de 4 mænd havde hacket sig til de oplysninger – og derfor blev de alene dømt for hæleri af oplysninger.
PET udtalte at man på AR´s PC fandt et tekst dokument med 5000 linier, bestående af passwords, email og andre data. Listen blev aldrig fremlagt i retten og politiet har ikke gransket disse oplysninger.
En kvindelig ansat ved Københavns Kommune er anklaget for at have udleveret cpr-numre, jounaler og lægepapirer om personer med tilknytning til Højrefløjen. Hun er ikke tiltalt i sagen, men det juridiske efterspil mod hende afventer udfaldet af denne sag.
AR, som på Redox Forum gemmer sig bag brugernavnet HH, skrev i sommeren 2008 – Jeg har tilladt mig at bruge 150 kr på en vingave til vores ven i det offentlige. – Jeg synes, at det var okay med en lille erkendtlighed, tilføjede han.
Både AR og de andre tiltalte fra Redox afviste i retten at skulle have brugt en ansat i kommunen til at få CPR-oplysninger. Indlægget fra 2008 kunne han dog ikke komme med nogen forklaring på.
En bankmand fra Kalundborg, som både var medlem af Dansk Folkeparti og skibent på Dansk Front forum mistede sit job og sit omdømme efter han blev hængt ud i Ekstra Bladet. Ekstra Bladet havde brugt Redox som kilde og var derved kommet i besiddelse af nogle indlæg fra Dansk Front forum, skrevet fra bankmandens bruger. Bankmanden har efter at have set indlæggene, ikke været i tvivl om at han er blevet hacket. Hans brugernavn og password blev fundet på Redox´s database.
Ifølge en IT-ekspert fra Rigspolitiet, som har vidnet i sagen, tyder oplysningerne på at han er blevet hacket.
Et andet Dansk Folkeparti medlem er også hængt ud og er nu løsgænger.
En venstrefløjs-kvinde er også nævnt i databasen, da hun havde været kærester med en mand fra Dansk Front. Hun vidnede og forklarede at det brugernavn og password fra databasen man havde registreret hende under, var hendes login oplysninger dengang. Kvinden var ansvarlig for Birthe Rønn Hornbechs valgkampagne, og hun ville forsvare hende på Dansk Front forum, derfor oprettede hun en profil, skrev et indlæg og derefter blev hun hacket.
De 4 unge som er tiltalt for hacking har alle logget ind og læst mellem 10-30 mails hver. Ingen af dem har erkendt, at de selv har hacket sig til passwords. De forklarer, at de enten har fået passwords tilsendt af kilder, de ikke vil afsløre, eller at de har gættet sig frem til koderne.
Cirka 2000 personer i databasen er markeret “ukendt”, det betyder at man endnu ikke har kunnet bestemme deres identitet.
I Københavns Byret blev 4 personer idømt betingede fængselsstraffe på henholdsvis 5 måneder og 60 dage.
Nu er sagen blevet anket og vi venter alle med spænding på udfaldet.