“Salem” Demo i Moskva

Lidt mindre end en måned før den “nye” demonstration i Stockholm mod Svenskfjendlighed, besluttede vi os for at lave et tilsvarende arrangement. Udgangspunktet var et sympati/support arrangement for de andre Europæiske lande, for “Bevarelse af det Russiske folk, samt de Vest S Europæiske folk”. (direkte oversat…) Vi tillod os at bruge de samme fakler som arrangørerne i Stockholm selv brugte som logo på vores banner, for at vise at vi selvfølgelig støtter op om vores Svenske brødre. Vi håber at ideen vil sprede sig til flere Europæiske lande og at arrangørerne i Sverige er med på denne ide. Vi er af den mening at det vil være et stærkt signal at sende hvis demonstrationer D. 10 December kan sprede sig til andre lande.

Med mindre end en måneds forberedelser vidste vi det ville blive en anelse vanskeligt. At søge tilladelse til at lave demoer/samlinger er “lidt” anderledes end i Danmark. Her spørger man om lov og så får man forhåbentlig tilladelse efterfølgende. Dernæst får man at vide hvilket tidspunt, sted og hvor mange mennesker man må være. Vi fik tilladelse til at samle 300 mennesker i en park ved Kitay Gorad kl 1700 i Moskva Centrum. Der var jo godt troede vi. Kort efter tilladelsen var givet til os, nævnte en person at det ikke ville undre ham hvis Moskva administrationen kort før mødet ville ændre mødested og tidspunkt til kl 1100 om formiddagen. Denne formodning skulle vise sig at holde stik, så vi havde to dage til at sprede info om det nye sted og tidspunkt. Dette til trods lykkedes det os at samle lidt over 100 personer på en frostkold formiddag. Dette i sig selv er lidt af en sejr og vi er meget meget tilfredse med arrangementet. Havde det fundet på det oprindelige tidspunkt og sted havde vi let samlet over 500.

Det flotte banner vi fik lavet til dagen kostede under 350 DKK. Banneret er i et kraftigt gummi belagt materiale, med ubegrænset farve valg. Så hvis nogen står og har brug for et langtidsholdbart banner, så sig til. Dette banner er 1×5 meter man kan laves i alle størrelser. Jeg tror ikke at fragt til Danmark vil koste mere end 200 DKK.

Link til talerne http://www.youtube.com/watch?v=CZuQA86inh0