Syrere strømmer ind i Danmark

SandholmlejrenI de første 5 måneder i 2014 er der kommet mere end dobbelt så mange syrere til Danmark som der kom i den tilsvarende periode i 2013. Fra januar til maj 2014 søgte 960 syrere om asyl i Danmark, i den tilsvarende periode i 2013 var det 456 personer. I september 2013 besluttede regeringen (efter svensk forbillede) at personer fra bestemte områder i Syrien ikke skulle have en normal sagsbehandling, men at disse automatisk ville få asyl i Danmark.

Ud over at komme til landet som asylansøgere kommer syrere også ind i landet på andre måder. I 2011 blev der givet tilladelse til 124 syriske familiesammenføringer i Danmark. Dette voksede til 647 i år 2013. I de første 5 måneder af 2014 er der allerede givet tilladelse til 726 syriske familiesammenføringer.
Desuden kommer nogle syrere ind som illegale indvandrere. Alene ved stikprøvekontroller har politiet i Padborg i det første halvår i 2014 pågrebet 214 syrere som illegalt forsøgte at passere den dansk-tyske grænse.

Myndighederne har i sagens natur svært ved at finde plads til syrene og de åbner det ene nye asylcenter efter det andet. Efter folk har fået asyl i Danmark og de forlader asylcentrene har kommunerne pligt til at skaffe dem en bolig med store udgifter for os danskere til følge.

At syrene ønsker at bekrige hinanden er ikke danskernes problem. At lande som USA tror at de skal bestemme hvem der skal regere i mange lande i verden er beklageligt, men dette er en anden problematik. Hvis syrene ikke kan afslutte krigen eller finde ud af at dele landet op, skal dem der vil flygte som minimum blive i det arabiske område hvor de passer bedre ind.

Læs mere her: Den korte avis
Se også indslag om asylansøgere: TV2 Lorry
Se hvor asylcentrene ligger her