Terror på Østerbro – en mand myrdet, tre politibetjente sårede

DSC_0440Idag, lørdag den 14. januar, blev kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København udsat for et terrorangreb. En mand åbnede i eftermiddags ild med et automatisk våben og skød ind i kulturhuset. Han afgav efter vidners beretning cirka 30 skud ligesom der i forbindelse med attentatet blev råbt meget på arabisk. Skudene dræbte en 40-årig mand, ligesom 3 politifolk blev ramt af skud.

I kulturhuset blev der holdt et møde om ytringsfrihed hvor blandt andet den franske ambassadør i Danmark og den svenske tegner Lars Vilks skulle tale. Man skulle tale om retten til at sige hvad man vil i de europæiske samfund, herunder om retten til at være blasfemisk og til at kritisere religioner. Lars Vilks tegnede for nogle år siden muslimernes såkaldte “profet”, Muhammed, som en hund.

Den formodede attentatsmand stjal efter attentatet en mørk VW Polo og den blev senere fundet på Borgervænget på Ydre Østerbro, nær Ryparken Station. Attentatsmanden beskrives som 25-30 år gammel, 185-190 cm høj og arabisk af udseende. Som ved terrorangrebet fornylig i Frankrig kan man igen se forskellige folketingepolitikere, som til dagligt har travlt med lukke 10.000′ vis af arabiske indvandrere ind i landet, lade som at de er berørte, chokerede m.m.

Det er endnu uklart om flere personer har deltaget i attentatet.
Nedenfor ses et billede af en person som politiet formoder kunne være manden der affyrede skudene mod kulturhuset.

Formodet gerningsmand