Tilfældigt kærestepar gennemtævet med jernkæder på Vesterbro juleaften

IstedgadeDa kæresteparet Mads og Nanna fra Vesterbro i København var ved at gå hjem efter at have fejret julen hos Mads’ familie, blev de ved midnatstid overfaldet af en gruppe personer med indvandrerbaggrund ved Enghave Plads. Først kører en 16-17 årig fyr rundt på cykel og taler provokerende til kæresteparet, “hvad glor du på” osv. og da Mads derefter svarer igen, slår fyren ham i hovedet med en flaske. Umiddelbart efter kommer flere indvadrertyper til og deltager i overfaldet. De slår nu kæresteparet med jernkæder som man typisk bruger til at låse knallerter og motorcykler med. Først angreb de manden. Dette udartede imidlertid så meget at kvinden var bange for kærestens liv. Hun prøvede derfor at få angriberne til at stoppe. Dette førte så til, at hun blev væltet omkuld og gennemtævet med jernkæderne. Herefter stak gruppen af.

Kæresteparet blev efterfølgende behandlet på Rigshospitalet. Manden slap ifølge medierne med buler og skrammer, men kvindens læbe flækkede, hun mistede en tand og hun blev syet med 16 sting i ansigtet. Efterfølgende fortalte kæresteparet om overfaldet på facebook.

Nanna skriver om overfaldet:

Juleaften. Dagen hvor glæde, flæskesteg og gaver er i centrum. Men sådan skulle det ikke være for Mads og jeg. Jeg vil fortælle jer, hvordan vores jul blev til et mareridt.

Mads og jeg er blevet smidt af en taxi, og går på vores gade, da en ung 2.generations indvandrer tager kontakt til os, og han er absolut konfliktsøgende og meget ubehagelig. Helt umotiveret slår han Mads i hovedet med en flaske, og Mads forsvarer sig. Imens kommer to eller tre andre 2.generations indvandrer løbende og en somalier. De kommer fra en cykelkælder med jernkæder, man bruger til at låse scootere og motorcykler med, og kaster sig alle over Mads og begynde tæve ham med spark, kæder og slag. Mads råber, jeg skal løbe min vej. Men til sidst har de fået Mads ned, og jeg går i panik nu. Jeg tror virkelig, de vil slå ham ihjel. Jeg springer ind og prøver at få Mads væk. Dét skulle jeg aldrig ha’ gjort… Den lille usle, kujonagtige dreng, der startede alt det her, skubber mig i asfalten med panden først. Herefter tæver han mig gentagende gange med jernkæden i baghovedet, og så sortner alt.

Jeg kommer til mig selv lidt efter. Jeg sidder i en stor blodpøl. Min egen blodpøl. Og jeg kan mærke, der er noget i mit ansigt, der sidder helt forkert, men tør ikke kigge. Blod strømmer fra mit mund, baghovedet og de andre skader. Jeg har flækket min læbe helt over i to, op til næsen. 16 sting. Jeg har mistet en tand, to er slået løse, limet i baghovedet, og ellers en del knubs i resten af ansigtet. Jeg er så uforstående.. Jeg sidder tilbage med en masse spørgsmål, hvorfor? Hvorfor os? Hvad er meningen med denne grove vold? Hvad sker der oppe i hovedet på de indvandrer, når de tæver et kærestepar på vej hjem fra juleaften? Jeg fyldes med had, frustration og ked-af-det-hed. Jeg ønsker dem ikke i mit kvarter, i min by eller i mit land. Jeg ønsker aldrig dette skal ske for nogen. Aldrig.

Gerningsmændene beskrives som 4-5 mænd med indvandrerbaggrund, to af dem beskrives som følger:
1: Mand, mulig somalisk baggrund, 16-17 år, iført lyseblå hættetrøje, mørkt tøj og hvide sko.

2: Mand, mulig somalisk baggrund, 16-17 år, skaldet, iført sort dynejakke med hvid hættetrøje, lyse jeans og mørke sko.

Kilder:
Ekstra Bladet
BT
Uriasposten