top of page

Den svenske tragedie fortsætter med ufortrøden kraft

Den svenske tragedie fortsætter med ufortrøden kraft. Selv om man efter bedste evne forsøger at reducere det koordinerede angreb til et "bandeproblem" burde det stå tydeligt for enhver at der reelt er tale om et folkeblandingsproblem. Det er ikke primært økonomiske forhold som Berlingske eller forsøger at foregøgle sine læsere, med " at virksomhederne blev udflyttet til lavtlønsområder, forsvandt mange af arbejdspladserne, og Eskilstuna blev i stedet lidt af en magnet for indvandrere, som i dag dominerer flere af de store bydele i byen.", men en mangel på samlende identitet. At et samfund ikke fungerer uden et fælles oplevet "vi".


Fra artiklen:


"»Mand, muligvis pistolbevæbnet, set i Torshälla«

Telefonopringningen kom søndag aften og spolerede på få minutter den ellers rolige aften på politistationen i den svenske provinsby Eskilstuna, vest for Stockholm.

For der gik blot minutter fra beskeden om en mulig pistolbevæbnet mand i en lille by nord for Eskilstuna, før telefonerne begyndte at kime med anmeldelser om stadig flere brændende biler i den normalt fredelige by.

Inden natten var ovre, havde Eskilstunas gader lagt asfalt til omkring 25 bilbrande og et brandattentat mod byens politi. Nu frygter politi og politikere, at den ulmende svenske bandekrig igen bryder ud i lys lue."

...

"[Eskilstuna] ligger fredeligt omkranset af store birke- og fyrskove blot en times kørsel fra Stockholm. Byen var i mange år lidt af en socialdemokratisk mønsterby med store industrivirksomheder, bydele præget af lave etageejendomme og masser af arbejde til de cirka 69.000 indbyggere.

Men i takt med at virksomhederne blev udflyttet til lavtlønsområder, forsvandt mange af arbejdspladserne, og Eskilstuna blev i stedet lidt af en magnet for indvandrere, som i dag dominerer flere af de store bydele i byen."

...

"Det lokale politi og brandvæsen måtte natten igennem køre fra sted til sted for at slukke brande og lede efter mulige gerningsmænd. Det stod hurtigt klart for politiet, at man var ramt af det, man nu kalder et koordineret angreb, hvor meldingen om en pistolbevæbnet mand i forstaden nok mest handlede om at få lokket politiet væk fra bykernen. Og brandene, som nærmest blev påsat synkront, bliver foreløbig også set som et forsøg på at få lokket politiet på vildspor.


Situationen var så meget ude af kontrol, at man måtte tilkalde forstærkninger fra en række politikredse, herunder Stockholm, ligesom man måtte bede om hjælp fra svensk politis særlige indsatsstyrke, samt en politihelikopter, som endte med at cirkle over byen det meste af natten.


Mandag rapporterer flere medier, at angrebene i virkeligheden var en brik i en påstået hård konflikt mellem det lokale politi og en lokal kriminel, som politiet har anholdt, og som menes at være leder for en af de mange kriminelle bander, som Sverige kæmper med."


Fra DNF skal det lyde at kun massive hjemsendelser, et totalt stop for uddeling af statsborgerskaber og en udtræden af flygtningekonventionen kan redde Europa fra kaos.bottom of page