top of page

Opløsningen af Frankrig

I Frankrig har det vakt postyr at "20 pensionerede generaler, 100 højtstående officerer og mindst 1000 soldater har skrevet under på et opsigtsvækkende indlæg i et af Frankrigs konservative medier, hvor de advarer mod det, de kalder for ”opløsningen af Frankrig på grund af islamismen og indvandrerforstædernes horder”."


Som forventeligt er det mødt med rituel synkrongråd fra parnasset af, som jamre sig over det, som de opfatter som en slet skjult trussel om et militærkup og affejer det med at:

”Generalerne har en meget høj gennemsnitsalder og er fuldstændig uden føling med de væbnede styrker,”


”Det store flertal af de franske soldater – og indtil weekenden ville jeg have sagt dem alle – forsvarer de demokratiske værdier og beskytter Frankrig og franskmændene i overensstemmelse med principperne om neutralitet og loyalitet,” siger [Forsvarsminister Florence Parly] ifølge nyhedsbureauet AFP .


Hvis Frankrig var ledet af ansvarlige politikere havde man nok taget det til sig at man overhovedet er kommet dertil hvor at så mange fra de væbnede styrker har følt sig nødsaget til skrive et sådant brev. Frankrig har som bekendt massive problemer med indvandrere, både økonomisk som sikkerhedsmæssigt. Hvem husker ikke terrorangrebet i Nice, Charlie Hebdo eller Bataclan massakren. Eller alle de andre som er fløjet under radaren.

Forsvarsminister Florence Parly undersøger nu, om der er lovgrundlag for at sanktionere de militærpersoner, der har underskrevet indlægget.


40 procent af medlemmerne af Frankrigs væbnede styrker støtter Marine Le Pen ifølge meningsmålingsinstituttet Ifop.bottom of page