top of page

New speak for sociale medier

"Sociale medier skal kunne straffes med bøder i millionklassen, hvis de ikke formår at holde hadefulde og racistiske beskeder væk fra deres platforme.

Det fremgår af et nyt lovforslag fra den britiske regering, skriver nyhedsbureauet Reuters.


- Det er på tide, at teknologifirmaerne bliver holdt ansvarlige, og at det britiske folk bliver beskyttet mod den slags, siger indenrigsminister Priti Patel."At specielt indvandringsdebatten til tider er perfid er åbenlyst for enhver. At det entydigt skulle være fra den nationale højrefløj at perfiditeterne kommer er mindre entydigt. Held og lykke med at undertrykke indvandringsdebatten ved at affærdige den som "had". Det skal bare gøre den endnu mere perfid. Så kan man pakke det ind i lirum larum om at "Loven sigter også mod at styrke ytringsfriheden og sikre, at politisk debat og journalistisk indhold bliver beskyttet, lyder det fra regeringen."


Det er forståeligt at man ikke bryder sig om budskaber der ikke passer med ens verdensopfattelse. Skulle man sidde i en flyvemaskine, så er beskeden om at der er ild i motor nr.2 og at hydrauliktrykket er forsvundet ikke ligefrem den mest velkomne besked at få. Men det gør ikke noget ved udsagnets sandhedsværdi.


Det svarer til at trække sikringerne til alarmen og tro at ilden går ud og hydrauliktrykket kommer tilbage af sig selv, bare fordi man ikke kan lide at situationen er som den er.bottom of page