top of page

Retsfølelse under pres


Ens retsfølelse er under pres når man læser en sådan dom. At en stribe af voldtægter og trusler og afpresning ikke øjeblikkeligt medfører udvisning må stå hen i det uvisse. Man får hurtigt tanken af forbryderes rettigheder er vigtigere end ofrenes.


"'Jeg voldtager din mor og kører hende ned'. 'Din mormor kommer til at dø i en bilbrand'. 'Jeg vil slå dig ihjel, hvis ikke du har sex med mig'.


Det er blot nogle af de mange trusler, som en 20-årig mand af iransk herkomst torsdag er dømt for ved Retten på Frederiksberg.


Og selv om truslerne i deres ordlyd er grove, så er de dog kun en mindre del af sagen mod manden, som også er fundet skyldig i flere voldtægter.


Den 20-årige begraver ansigtet i hænderne, da dommeren læser dommen op: Fem års fængsel og en advarsel om udvisning fra Danmark, lyder straffen.


Han anker på stedet dommen til Østre Landsret. Han vil frifindes.


Truslerne gik ud over 21 piger i alderen 13-18 år. Målet med truslerne var forskellige. Nogle af pigerne skulle sende ham penge, andre nøgenbilleder, og andre igen skulle have sex med ham."


"Men de fleste af truslerne var dødstrusler imod enten pigerne eller deres familie. Truslerne faldt hovedsageligt via det sociale medie Snapchat fra en profil.


'Du kommer ikke levende ud af mine hænder din klamme luder!!', lyder en af de mange beskeder.


Den 20-årige er også dømt for at have voldtaget den ene af pigerne fire gange, og for at have bedt hende om at overføre mere end 70.000 kroner til ham. Han blev også dømt for et forsøg på voldtægt imod en anden pige.


Han har nægtet sig skyldig under hele sagen og fastholdt, at han selv havde fået trusler og var blevet afpresset af manden bag snapchatprofilen.


Retten har dog givet senioranklager Søren Harbo ret i hans påstand om, at det er den 20-årige, der står bag.


Anklageren ville have den 20-årige idømt seks års fængsel, men retten landede altså på fem. Forsvareren har ment, at han skulle frifindes fuldstændigt.


Den 20-årige er født i Danmark men af iransk herkomst, så anklageren ville også have ham udvist. Men retten har vurderet, at en advarsel om udvisning var at foretrække."


Fra DNF skal det lyde, at i et sundt samfund var en sådan forbryder blevet henrettet på stedet.

bottom of page