top of page

Til den bitre ende

"Berlin ville være et oplagt bud som Tysklands, eller måske endda Europas, klimahovedstad. Byen stemmer overvejende rød-grønt, og her ser man sig gerne som firstmovers. I søndags havde man chancen ved folkeafstemningen om en ny klimabeskyttelseslov: Skulle byen skulle gøres CO₂-neutral allerede i 2030 i stedet for – som oprindeligt planlagt – i 2045. Jasiden fik 51 procent af stemmerne, men alligevel faldt forslaget, fordi stemmedeltagelsen var for lav. I Tyskland er klimabevægelsen ikke kun skuffet, den er vred: »Dette valg har gjort det klart, at der er kræfter, som vil gøre alt for, at Berlin skal udsættes for klimaødelæggelse til den bitre ende,« sagde bevægelsens talskvinde, Luisa Neubauer. "


Dem der på den ene side ikke ser et problem med at Europa udvikler sig til de varme lande, ser mystisk nok et problem med at Europa aligevel udvikler sig til de varme lande.


Kunne man forestille sig at Tysklands befolkning er bedøvende ligeglad med klimaforandringerne og "klimaødelæggelsen" når nu Tyskland - og Europa - allerede er udsat for en befolkningsudkiftning af monumental størrelsesorden og dens katastrofale resul


tater.


Når det nu ikke er vores kultur der er den dominerende og vores folk der skal bebo Europa i fremtiden, så kan det vel være ligegyldig om Europa skulle synke i havet i fremtiden.


https://www.weekendavisen.dk/2023-13/udland/keine-klima


bottom of page