top of page

Voldelige sammenstød i Leipzig

Der har i Leipzig været voldelige sammenstød mellem venstreradikale og politiet, i forbindelse med en demonstration for en venstreekstremist der er er blevet dømt for politisk vold:


Berlingske skriver: "Den planlagte og nu forbudte demonstration lørdag er til støtte for den dømte 28-årige studerende Lina E.


Hun blev af en domstol i Dresden idømt fem år og tre års fængsel onsdag. Tre medskyldige fik domme på mellem knap to og et halvt års fængsel og lidt over tre års fængsel.


I retslokalet var der stor vrede fra støtter af de dømte, da dommen blev afsagt. Der blev blandt andet råbt »fascistvenner«.


Lina E. og en anden person blev fundet skyldige i at have dannet en kriminel forening. De dømte blev derudover fundet skyldige i overfald eller medvirken til overfald.


Føderale anklagere gik efter væsentligt højere domme for en række angreb på højreorienterede i Leipzig, Wurzen og Eisenach mellem 2018 og 2020.


Blandt andet udførte gruppen i oktober 2019 et angreb på en ejer og flere kunder i en restaurant, der er kendt for at være populær blandt nynazister, i byen Eisenach."

Nå Lina E. har nok ikke brændt sine broer. På venstrefløjen er politisk motiveret vold ikke noget man bliver ostrakiseret for. Som feks Pelle "der var en gang jeg gik ind for vold" Dragsted der uden problemer daffede ind på de bonede gulve, efter at have afsonet ubetinget. Ifht. den ballade der var om Inger Støjbergs fodlænke og hendes "menneskelige værdighed" så er der noget der virker skævt. For at sige de mildt.
https://www.berlingske.dk/internationalt/politi-og-haetteklaedte-stoeder-sammen-foer-demonstration-i-leipzig


bottom of page